Fördjupningskriterier regionledning

Här följer ett antal kriterier som förslag på ytterligare antibiotikasmarta arbetssätt. Dessa kriterier riktar sig till verksamheter som vill ta sitt arbete framåt ytterligare. Det finns inget krav på uppföljning av dessa kriterier för diplomering men om ni vill dela med er av ert arbete till andra verksamheter bidrar ni till en erfarenhetsbank med exempel på hur verksamheter kan arbeta antibiotikasmart.

Upphandling av läkemedel

  • 1. Regionen använder sig av Upphandlingsmyndighetens hållbarhetskriterier på basnivå för inköp och upphandling av antibiotika för slutenvård.

Syfte

Regionen ansvarar för upphandling av läkemedel. Här finns möjlighet att använda de hållbarhetskriterier som Upphandlingsmyndigheten tagit fram för att minska läkemedels påverkan på miljö och klimat, där även minskad påverkan från antibiotika ingår.

Exempel

Efter Upphandlingsmyndighetens publicering av kriterierna 2019 gav Nationella kansliet för hållbar upphandling ut en vägledning för regionerna att tillämpa dessa hållbarhetskriterier.

Upphandlingsmyndighetens hållbarhetskriterier vid upphandling av läkemedel (upphandlingsmyndigheten.se)

Vägledning – Regionernas tillämpning av Upphandlingsmyndighetens hållbarhetskriterier för läkemedel (upphandlingsmyndigheten.se)

  • 2. Regionen tar ställning till om Upphandlingsmyndighetens hållbarhetskriterier på avancerad respektive spjutspetsnivå ska tillämpas för inköp och upphandling av antibiotika för slutenvård.

Syfte

Regionen ansvarar för upphandling av läkemedel. Syftet är att fundera över möjligheter att använda de högre ställda kriterierna som Upphandlingsmyndigheten tagit fram för att minska läkemedels påverkan på miljö och klimat, där även minskad påverkan från antibiotika ingår. I de fall man ser hinder att använda de högre ställda kriterierna bör ett resonemang föras gällande hur dessa hinder kan hanteras och på sikt överkommas.

Upphandlingsmyndighetens hållbarhetskriterier vid upphandling av läkemedel (upphandlingsmyndigheten.se)

Upphandling av livsmedel

  • 3. Regionen använder sig av krav på ansvarsfull antibiotikaanvändning i nivå med lagstiftning och samhällets ambitioner på minst 85 % av upphandlade oberedda råvaror kött, fågel, ägg, mjölk.

Upphandling av måltidstjänster

  • 4. Regionen använder sig av motsvarande krav på ansvarsfull antibiotikaanvändning som vid upphandling av livsmedel, på minst 85 % av upphandlade måltidstjänster innehållande råvara av kött, fågel, ägg och mjölk.

Syfte

Regionen ansvarar för upphandling av både flera produktkategorier som kan vara relevanta ur ett antibiotikaperspektiv, men inte minst är offentlig måltid relevant. Här finns möjlighet att använda dessa antibiotikasmarta kriterier för att bidra till en hållbar antibiotikaanvändning inom livsmedelsproduktion

Ansvarsfull antibiotikaanvändning i nivå med lagstiftning och samhällets ambitioner

Den 20 juni 2017 beslutade riksdagen om Sveriges första livsmedelsstrategi. Dess långsiktiga mål fram till 2030 innebär bland annat att svensk livsmedelsproduktion ska öka och att konkurrenskraften ska stärkas. Enligt livsmedelsstrategin är det viktigt att den offentliga sektorn kan ställa krav som motsvarar samhällets ambitioner vad gäller till exempel miljö och djurskydd på de livsmedel och måltidstjänster som köps in.

Exempel

Till stöd för regionens kravställning kan Upphandlingsmyndighetens Hållbarhetskriterier (eller motsvarande) användas. De procentvärden som anges i de antibiotikasmarta kriterierna avser andel av det totala inköpta sortimentets vikt.

Upphandlingsmyndighetens kravpaket samlar de hållbarhetskriterier som omfattar djurskyddsaspekter och/eller miljöaspekter, inklusive ansvarsfull antibiotikaanvändning, som återfinns i svensk lagstiftning eller frivilliga branschöverenskommelser i Sverige.

Relevanta hållbarhetskriterier finns på kriterietjänsten på Upphandlingsmyndighetens webb. Där kan du klicka dig vidare till kriterier för kött, fågel, ägg respektive mjölk.

Upphandlingsmyndighetens – Kriterietjänsten (upphandlingsmyndigheten.se)